Bernat Fàbregas

publicado en: Historic, Jugadors | 1

Bernat Fàbregas i Fernández,un dels  referents del Club Escacs Mataró.

Aquest matí rebia la terrible notícia de la mort de´n Bernat, de sobte m’han vingut tants records, tantes vivències junts, tantes partides lluitades, tantes tertúlies acompanyades de cerveses i riures.

Amic Bernat sempre estaràs al meu record, per mi sempre vas ser un referent com a jugador, el meu germà gran escaquístic que m’aconsellava i em regalava el seu coneixement de les 64 caselles. Sempre estaré amb deute amb tu. Recordo aquells diumenges que em venies a recollir amb el cotxe per anar a jugar l’absolut de Catalunya i al acabar les partides sempre sortíem comentant i ens despistàvem i trigàvem un munt en trobar el cotxe, o quan jo vaig debutar al primer equip del Mataró i tu em donaves consells i em treies pressió, després jo vaig progressar i vam jugar molts anys junts al per equips de Catalunya, un al costat de l’altre.

Vas ser un referent dels escacs al Club del Mataró per tota una generació que vam arribar més tard, els teus consells, la teva forma de jugar sòlida, pràctica i rica en possibilitats, i amb una excel·lent concepció dels finals. “Sempre recordo quan tenia algún dubte si es guanyava o perdia un final, esperava veure’t dret per preguntar-te”.

Amic Bernat gràcies per aquelles tertúlies post partides acompanyades de tapes i cervesa. Vàrem passer grans moments I amb això em vull quedar, recorder-te somrient, recordar-te explicant alguna de les tantes anècdotes, recordar-te assegut concentrat al teu tauler….

Ens deixa una gran persona, un gran jugador, un Mestre Català referent del club escacs Mataró. Segurament el millor jugador que ha tingut aquest club. Amic meu DEP, i una gran abraçada a la seva dona, fills, família i a tot el Club Escacs Mataró.

Deixo aquella partida Bernat que tanta gràcia ens feia comentar, segur ten recordes que vas emigrar del Rei de f1 a b3…gran defensa Mestre!!!!

Sempre estaràs al meu record.

Gonzalez-Fabregas, Social 1987

Sergi Gonzàlez Vericat

 1. Manel Ruiz Álvarez

  Em dedico a l’eficiència i estalvi energètic i vaig rebre un avís de que Textil Aleñá tenia les factures penalitzades. Vaig enrecordar-me que en Bernat havia treballat allà i, ves per on, sem va acudir cercar-lo a Facebook i a internet i m’he quedat de pasta de moniato en assabentar-me de la mort d’en Bernat. El vaig saludar quan vaig anar a veure el campionat de ràpides de Les Santes, quins collons! dos dies abans del seu traspàs.
  Amic i company, vas ser el millor de la pedrera del Mataró: ni els germans Saleta, ni l’Alcoy, ni en Macià ni jo mateix et feie’m ombra. La diferència de ELO de les nostres trajectòries escaquístiques van donar la raó a aquella diferència de talent i qualitat en el joc. Tot i que jo vaig emprendre un altre camí com cofundador del Cerdanyola, sempre recordo aquella época, tant escaquistica com extra-escaquística amb satisfacció. Vam perdre el contacte, el qual es va limitar a les trobades casuals als campionats, però el meu respecte per tu, com jugador i persona, va persistir.
  «Ja et trucaré, per que hem miris si puc estalviar en la factura de la llum!» van ser les teves últimes paraules quan ens vam acomiadar. Pensava que, com fan tantes altres persones, es una forma elegant de dir «no m’interessen els teus serveis». Pot ser no va tenir-ne temps de fer la trucada; com d’altres tantes coses que li hauran quedat per fer.
  Aprofitem cada dia de la nostra vida com si sigues l’últim.
  El meu condol a la seva familia i a la familia del escacs en general i al Club d’Escacs Mataró en particular.
  Descansa en pau, amic Bernat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *